Igazat adok.
De én csak azért foglalkozok ilyen smtp relayok írásával mert megfizetnek érte.
Istenem, ezt a lapot osztották nekem, egy jó programozó nem utasít vissza ajánlatot főleg akkor nem ha nagyon kell a pénz a tanulmányokra.
Meg mivel nem egyszerű ilyen programot csinálni, jól elgondolkodtatja az embert, azért szeretem, jó kihívásnak, mert egyedül szálsz szembe a másik oldalon lévő szakemberekkel, csak ők lehetnek több százan is.
Ők szűrőket írnak én relayokat, botokat :)
Néha jó érzés ha jól ki tudod cselezni őket, egyedül az összes ellen és felül tudsz kerekedni rajtuk. Az jó érzés.
Csak közben őket komolyan megfizetik, havi egy két millkó ft ban átszámolva, én meg annyit kapok hogy ne éhezzek.
De nembaj, a siker kárpotól. Bezzeg ha az anti-spammosok alkalmaznának, ihajj mi lenne. Anti-spam botok, olyan férgek amik nem kártékonyak de minden botot pusztít a számítógépeden , és jelzi neked hogy nálad kitakarítani, és a beleegyezésedet kérné.
Akkor olyan spam csapdákat is írnék amik abszolute nem felderíthetőek.
Olyan szűrőket amik nem válaszolnak vissza a relaynak értékes információt, hanem dezinformálnak hogy ne tudjon optimalizálni a küldés alatt az arra adott mx szerverre. Meg pár okosság, Ha fizetne érte valaki, megírnám őket.
De nekem az luxus hogy most open projekteket csináljak, magyarországon mostanában nehéz a megélhetés.