• Breki33
    #513
    Segíts a balatoni bicikliút nagytakarításában!



    A Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet szemétszedési akciót hirdetett a balatoni biciklikörútra. A nagytakarítást szombat-vasárnap tartják, a találkozók minden településen reggel 9-kor lesznek.

    Kevés jobb dolog van a Balaton hangulatos körbebiciklizésénél, és kevés rosszabb annál, ha tekerés közben szeméthalmokat kell nézegetni. A szétdobált hulladék szerintem is ciki egy ilyen fantasztikus környezetben, úgyhogy csak támogatni tudom a Balatoni Kerékpáros Turisztikai Egylet hétvégi nagytakarítását. Talán el is megyek segíteni.


    A megtisztítandó terület a bringakörút melletti terület mindkét oldala. Szelektív gyűjtés a cél, és az, hogy az összegyűjtött szemét a települési szelektív gyűjtőkbe kerüljön. Minden településen, ahol lesznek önkéntesek, szombat reggel 9-kor lesz a találkozó, kesztyűt, szemeteszsákot, gereblyét tanácsos vinni.

    Aki nyáron tiszta környezetben szeretne tekerni, az most hajolgathat egy kicsit. Online jelentkezés itt, kattintsatok szorgalmasan! Minden segítő kézre szükség van. (Ha esetleg nagyon rossz lesz az idő, két hetet csúszik a program, de ilyesmire ne is gondoljunk.)