• Breki33
    #430
    Alaposan megszenvedtek a tikkasztó hőséggel a 37. Gemenci Nagydíj indulói. Az irtózatos meleg mellett helyenként komoly szembeszél, majd oldalszél rostálta a karavánt, amely a nyitónapon a 122 kilométeres mezőnyversenyt teljesítette az MVM Paksi Atomerőmű Kupáért. A Kálvária tetőn kijelölt célba elsőként a Szekszárdi Szabadidős KSE színeiben tekerő Csomor Zoltán ért fel (ideje 2:53:28), azaz hazai diadalnak tapsolhattak a nézők.

    A képzeletbeli ezüstérem az argentin Trillin Gaston (Ora Hotels, 2:53:32) nyakába került, míg a harmadik helyen Bernard Bendegúz (Ora Hotels, 2:53:35) végzett. A szerb Dejan Vidakovics (Team Apatin, 2:53:46) negyedik lett, megelőzve a német Peter Ochsenhofert (Rad Union, 2:54:09) és az ausztrál Michael Smith-t (Balaton Team,


    A Gemenci Nagydíj szombaton a Sajó Péter emlékére meghirdetett OLC Kupával, az egyenkénti indításos 2 kilométeres hegyi időfutammal folytatódik. Az első bringás 10 órakor indul a Garay térről, a cél a Kálvária tetőn. A korábbi kiváló szekszárdi kerékpáros, Pálinkás Csaba emlékére kiírt villanyfényes, 25 körös kritériumverseny az Alisca Bau Kupáért 20.30-kor kezdődik. Hivatalos eredményt 21.30-kor hirdetnek.