• HisF8
    Nos, ezeket az embereket a következmények (társadalmi retorzió) tartják vissza és nem az erkölcs, erre mondtam, hogy az erkölcs egy pszeudo dolog. Te pedig nem lehetnél erőszakos. Naivan gondolkodsz, és azt hiszed nem vagyunk meghatározva (biológiailag, környezetileg, stb.), úgy gondolkodsz, hogy bárki bármit megtehet, holott igencsak be vagyunk korlátozva, a választásaink látszólagosak. Helyes út pedig nem létezik (hacsak nem azt mondom, hogy az ember egy evolúciósan nagyon sikeres élőlény, és ezért a "korrektség" a helyes út, de a krumpli is nagyon sikeres élőlény...). Az erkölcs egy dologra jó, érdem nélkül (!!!) érezheti valaki különbnek magát másoknál, nem kell hozzá semmit sem csinálni, csak megállapítani, hogy hú de "jó" vagyok, mert 80%-ban megfelelek egy általános egészséges emberről szóló leírásnak. Pedig valójában, tényleg különbnek lenni az átlagnál csak kemény munkával lehet, az erkölcs ilyen szempontból egyfajta kábítószer.

Én még nem tanultam a hibáimból, sőt vannak hibáim, amiket egyenesen imádok, és újra és újra elkövetem őket, tudva, hogy milyen kellemetlen következmények is várnak majd rám.