HisF8#97515
Hú de felpörgött a topik, akkor megpróbálom körvonalazni, hogy miért is zavar, bár nem egyszerű megfogalmazni. Egyet előre leszögezhetek, nem morális/közjó... baromságok miatt zavar, még csak nem is a gyerekek miatt - szerintem őket zavarja a legkevésbé, nem is érdekli őket az egész, oda se figyelnek. Saját tapasztalat, kisgyerekként balatoni nyaralás alatt láttam szeretkező párt, fel sem fogtam mit csinálnak, ezer más dolog jobban érdekelt, ezért nem is leselkedtem, kérdezgettem, stb.
Ahogy már írtam is, egyrészt az zavar nagyon, ha nekem kell nyilvánosan csókolózni (nálam ez a maximum amire kapható vagyok, fogdosás egyebek teljesen kizárva), nem tudom az okát, egyszerűen csak utálok utcán, szórakozóhelyen... mások előtt csókolózni - igazából nem is érdekel miért, ilyen vagyok, és kész (a mintát biztosan nem a szüleimtől tanultam el, mert ők elég nyitottak). Amúgy ezt a nyilvános csókolózást is szeretem kiiktatni a kapcsolataimból, amelyik lány nagyon erőlteti, vagy igénye lenne rá, azzal sajnos nem tudok mit kezdeni, általában a kapcsolat végéhez vezet. Vagy engem hagynak ott, hogy túl rideg vagyok, vagy én hagyom ott a másikat, mert nagyon rám akaszkodik.
Ha mások csókolóznak, az csak akkor zavar, ha ezzel megsértik a személyes teremet, pl. buszon beülnek elém, és elkezdik fogdosni, simogatni, csókolgatni egymást. Most mit reagáljak erre? Üljek el? Mindenképpen kellemetlen helyzetbe hoznak, akármit is csinálok. De ha utcán, parkokban csókolóznak, az nem zavar, elsétálok mellettük, és kész, nem vagyok arra kényszerítve, hogy asszisztáljak hozzájuk. Sőt az sem zavar, ha mondjuk valakik vízparton, erdőben szeretkeznek, egyszerűen továbbmegyek.