• Zóanagyvarázsló
    Tisztázzuk, te ezt írtad:

mert gyakorlatilag két mondatban összefoglalható a Krisztus-követők számára lényegi része, és nagyjából minden más szövegrészben konkrétan ellentétes a világfelfogása az újszövetségi istenképpel.

És tőlem nyugodtan lehet ez a véleményed, meg tudom, ott volt a "szerintem" is, de azért mégiscsak valahol az jön le, hogy a Krisztus-követők számára fogalmazod meg így. Ha ők nem értenek egyet veled, nincs mit ezzel kezdeni. Lehetne itt okoskodni arról is, hogy a Koránban mely részek fölöslegesek, miben kéne hinniük a muszlimoknak, de sok értelmét nem látnám.

Ez az egyik fele, a másik, amit írtam, mert az nem egy-két levélre vonatkozott. A néhány plusz evangélium mondjuk kissé meredekebb megállapítás, most mondjam azt, hogy én inkább egy rendezői változatot néznék meg új csavarral a végén? ;) (Ugye ami nem került be, az okkal nem - Júdás evangéliuma például egy későbbi kor sajátos gnosztikus irányzat interpretációját próbálta ráerőltetni a témára, az más kérdés, hogy neked ettől filozófiailag bejöhet, én még nem olvastam, csak a hátteréről hallottam ezt-azt.)