Ezért is nyomtam (súlyos kisebbségként) a nem-re, mert szerintem nem elvárás, nem lehetne elvárás (és ezzel tulajdonképpen ellentmondok önmagamnak, akkor még másképp értelmeztem az "elvárás" szót) - az igen, hogy ha olyan a család anyagi helyzete, akkor valaki főzzön (takarítson, barkácsoljon, stb.) otthon, de hogy milyen a nemi beosztása ezeknek, az igazából lényegtelen - ahogy Kata is írta, mindenki vegye ki a részét a tennivalókból, lehetőleg tehetsége, tudása szerint, arányos mértékben (a szülők és a gyerekek is). Ha én jobban főzök a feleségemnél, vagy olyan a munkabeosztásunk, hogy én vagyok úgy otthon, akkor én fogok többször főzni, vagy akár csak én fogok főzni. Szerintem ma már nincs igazán olyan házimunka, ami szigorúan az egyik vagy a másik nemhez tartozna, affinitás, tehetség, lehetőség kérdése a dolog (azt ne mondja senki, hogy a mosógépbe a ruhákat belerakni olyan komoly és bonyolult feladat, hogy azt csak egy nő végezheti el :) ).
Persze, amíg a háziasszony tényleg HÁZI asszony volt, addig ő végezte az ilyen munkák egy részét, az otthon volt tulajdonképpen a munkahelye. De tényleg eléggé ritka ma már az egy keresős családmodell (hacsak nem munkanélküli valaki, de az nem alaphelyzet).