• Dzsini
    Ez teljesen igaz, régiófüggő is a dolog - én eléggé város- (és lakótelep- )lakó vagyok ahhoz, hogy a tűzrakás számomra bőven "extra" tudás, ahogy pl. egy gázpalack kicserélése is, pedig ahhoz is volt szerencsém (és biztosan van itt a fórumon is olyan, aki még nem is látott cserépkályhát, gázpalackos tűzhelyet) :)

Villanyszerelés nálam is megáll mondjuk egy csillár felszerelésénél vagy egy hosszabbító megbütykölésénél, biztosítéktáblát már nem állok neki kicserélni, aminek viszont neki merek kezdeni, azt elég biztonságosra meg tudom csinálni :)
    De - ahogy lent is írtam - ha nincs rá szüksége, mert anyagilag pl. megengedheti magának hogy ne tudjon főzni, akkor nem kell - nem lesz tőle rosszabb ember. Nekem is furcsa, de mi soha nem éltünk ilyen anyagi körülmények között, nekem természetes volt, hogy összeszedtem egy alapfokú főzőtudást, nem esek kétségbe, ha egy kupac alapanyag közelébe kerülök, ha nagyon kell még egy tyúkot/nyulat is le tudnék vágni, megtisztítani - bár szívesebben veszem meg konyhakészen.