Fbn Lx#95066
én is rengeteg "fórumon" meg "bennfentestől" hallottam már, hogy emberileg egy hulladék, de hajlamos vagyok nem készpénznek venni az ilyesmit. Amekkora üzlet és ezzel együtt rivalizálás zajlik a különböző vingcsun iskolák között, könnyen elképzelhető, hogy mocskolják a hírnevét. főleg, hogy jelenleg is a wt rendelkezik nemzetközileg a legsikeresebb marketinggel. azt elismerem, hogy kamu is van rendesen, tulajdonképpen a tanuló már az első hónapban megkapja a fejmosást, hogy a wing tsun az eredeti, a legrégibb az országban, és minden más iskola vezetője egy ponton a si-fu tanítványa volt, csak önnön nagyságától felbátorodva rossz útra tért. úgymond ez kötelező tananyag. én úgy tudom, a William Cheung-féle wing chun volt az első, erről a Lo Man Kamról még soha nem hallottam. de meglepően hasonlóak a mester formái Yip Manéhoz. sokkal hasonlóbbak, mint a wt-s változat.
tulajdonképpen a vingcsun tanulása számomra megalapozatlan önbizalmat adott, nem voltam tisztában igazán a valós képességeimmel, amíg el nem mentem jitsuzni, ugyanakkor számtalan elvet és szemléletet a harcművészetek terén lefektetett bennem, úgy gondolok rá, mint kiváló alap, és mozgáskoordináció-fejlesztő.