• David2
    ha már ilyen szépen megszólítottál, kifejtem a véleményem bővebben.

Először is különbséget kéne tenni a street art, a graffiti és a rongálás között. Sok esetben ezeket a köznyelv összekeveri, mert az oktatásban nem kap helyet a vizuális kultúra. Elég csak szétnézni az XXII. kerületben a tehetős emberek ízlésficamaira, pedig nekik lenne rá pénzük.

Na de ne térjünk el a témáról. Nem csak a panelprolik csinálják ezt, hanem számos szaktársam járt ki egy üvegbor kíséretében "alkotni". Na most a csonkítás pártiakat megkérdezném, h velük mi a helyzet? Olyan emberek életét tennék tönkre, akik bizonyos szempontokból jóval képzettebbek, tehetségesebbek, mint az itt hőbörgők együttesen.

Közmunka és pénzbírság tökéletesen megfelel, persze a műemléki épületeket összebaszókat jobban kell büntetni. Milyen munka? Én Budapest utcáit és zöldterületeit egyáltalán nem elég tiszták, gondozottak. Elég csak kilátogatni Svájcba, ahol a nem turista részeken is minden élére van állítva, mellbevágó a különbség.

A büntetésnek nevelőcélzatúnak kell lenni, és nem egyfajta bosszúnak. Ez nem olyan súlyú bűn, h valakit ki kelljen zárni a társadalomból, akár véglegesen (börtön, kivégzés). Nem kéne hasonulni, a középkori kivégzéseket népünnepélyként megélő plebshez, vagy számos arab országhoz, ahol továbbra is sötétségben élnek (sajnos). Ez nem európai kultúra, mondjuk műemlék rongálás sem az.

Végezetül egy személyes példa. Páréve nálunk hülyegyerekek el kezdték felszedni a frissen lerakott térkövet a ház elől. Elég volt egy erélyes fellépés tettlegesség kilátásba helyezésével, azóta sem láttam őket a környékünkön. És nem mentem a fejszéért...