Elsőre mondjuk az összes múzeumban és könyvtárban bölcsészek dolgoznak - és egy múzeumban nem csak teremőrök vannak. :) Az összes humán szakos tanár bölcsész, a régészek, a vallástudósok, történészek, néprajzosok, nyelvészek, művészettörténészek, de van köztük informatikus is.
Nézz körül egy-egy egyetem (ELTE, SZTE, DE, ilyesmik) bölcsészettudományi karának honlapján (ez a rendes neve), és szerintem egy kapsz egy kis képet róla.
Az meg hogy "utálják egymást" a mérnökökkel - ha ezt bárki is komolyan veszi, az meg is érdemli :) Én tanultam mindkettőnek, más jellegű tudást igényel mindkettő - a mérnöki oldalról van egy talán irigység szerű dolog, mert amikor én jártam pl. Műegyetemre, akkor az ember a kettesekért küzdött bizonyos tantárgyakból, miközben ha megvan az affinitása, addig nem túl nagy megerőltetéssel bölcsészeti képzésekben nem nagy tragédia a 4 egész feletti átlagot összehozni (sőt, nekem volt bőven 5 egész felett is). De ez olyan, mint egy almának irigykedni a dinnyére, hogy darabja több kiló, pedig teljesen más gyümölcsök.