• autoszimulator
    értelemszerűen addig nincs értelme a mellénynek, amíg látom magát a biciklist is, mert nincs még teljesen sötét. sőt teliholdnál is azt mondom, hogy aki figyel, a körvonalát észreveheti a biciklisnek. De ehhez már eléggé kell koncentrálni. Azok a pöcs kis lámpák pedig teljes sötétben semmit sem érnek, főleg a hátra szerelt oly divatos pirosan villogó kis szarságok, 90-100 körül haladó kocsi ellen az kevés.
    és mint mondom, érdemes például xenon lámpával megnézni ezeket a foszforeszkáló anyagokat, nagyon erősen tükröződnek, halogén lámpánál kevésbé, de azért ott is hamarabb észrevehető éjjel a rikító világos szín, mint bármely lámpa.

#71613: ez de idióta felfogás... tök jó, hogy vállalod a felelősséget, csak ha egy kocsi eltalál, jó eséllyel meghalsz, és
    a, kinek mondod akkor már, hogy én vállaltam a felelősséget?
    b, ilyenkor legtöbbször előveszik az autóst, de ez csak mellékes a lelkiismeret mellett, amikre egyáltalán nem lenne szükség, ha a drága biciklis felhúzott volna egy mellényt, vagy valami normális lámpát felszerel. Mindenkinek jobb LENNE.

de nem is tudom mit várunk, komolyan a legjobb egy "bicikli jogsi" lenne. Legszebb, mikor a sok biciklis nem tudja, hogy ha nem száll le a bicikliről zebrán áthaladáskor, akkor NINCS elsőbbsége. Érdekes is lenne a 10-20al keresztbe repesztő biciklisekre figyelni...
    Egyszer egy ilyen esetnél elütöttem egy biciklist, szerencsére lassan mentem, "csak" felfeküdt a motorháztetőre, és neki állt feljebb, suttyózott meg minden,és kihívta a rendőröket, hiába állítottam neki, hogy itt biza ő volt a hülye. Rendőrnek aztán már elhitte...