• Molnibalage
    Nem vagyok.

Én a gépiesedés alatt pl. azt értem, hogy minden nap ugyanazt csinálod, minden nap egyforma.

Úgy is értelmezhető, ahogy te írod.

Mellesleg ez miért baj? Ez olyan, mintha az analbaték sirnákoztak volna, hogy írásbeliségben "züllik" a világ. Helyen kell kezelni a dolgokat.

1. Most akkor egyáltalán munkáról van szó, vagy szórakozásról?

2. Miért is baj (?) ez?

Érdekes, hogy az olvasást nem nagyon tartja károsnak senki, pedig rengeteg szenny szerző és könyv van...

A számítógép és a net egy eszköz, ekként kell kezelni. A net nélkül elég nehéz lenne napi szinten beszélni olcsón és hatékonyan egy új-zélandival, egy japánnal és egy angollal, stb.

A szórakozási formák is egyre fejlődtek. Ha régen sokat lovagoltál, akkor leeshettél a lóról és megsérühettél.

A középkorban kötelező volt az angoloknál íjászkodni, afféle nemzetei "hobbi volt". Eredmény? --> Itt olvasható.

Ismét csak arró van szó, hogy ha nem viszi túlzásba az ember és nemm függő, akkor ez miért baj? Régen könyvet olvastak. Ma számítógép képernyőn teszed ugyanezt. Régen billiárdoztál, tekéztél, stb. Ma a gép előtt is kikapcsolódhatsz - és nem feltétlen szólóban! - de a "régi" opciók is állnak.

Akkor mi a baj? Szerintem semmi.