-
Úgy látom sokakat érdekel ez a téma, úgyhogy leírom én is a véleményemet. Lehet hogy kicsit hosszú lesz, akit nem érdekel nyugodtan ugorja át.
Szerintem a megoldás egyértelműen az integráció lenne. Egyik barátom szüleivel beszélgettem erről, ők azon a véleményen voltak hogy az összeset ki kellene penderíteni az országból (kertészkedésből élnek), és sok más embertől hallottam már ezt a véleményt. Én azt mondom hogy nem a bőrszín, hanem a neveltetés számít. Az a duma hogy például a spanyol, a brazil vagy a cigány emberek vére tüzesebb, badarság. Nem más a DNS kódjuk, nem 40° a normál testhőmérsékletük. Más a neveltetésük, a világnézetük és a történelmi hátterük. Ha egy cigány kisgyereket egy átlagos, tisztességes család nevel fel, felnőtt korában nem kezd el lopni, és nem lesz tizenkét éves korában öt gyereke. Ugyanúgy szerves és hasznos része lehet a társadalomnak mint bárki más.
Magyarországon sem a cigányokkal van a fő probléma, hanem a politikával, ami hagyja hogy úgy éljék az életüket ahogy (sőt úgy látom hogy még segítik is őket ebben). Egy népcsoportot nem így kell integrálni. Miért is akarnának egyáltalán változtatni az életvitelükön és a viselkedésükön, amikor van pár millió buta ember aki eltartja őket.
Ha valaki figyeli a médiát, láthatja hogy a pártok egymással versengenek a cigányság szavazatáért, ami érthető, hiszen nem kevés voksról van szó (és csak egyre több lesz). És sajnos minden költséget a magyar emberek állnak (ahogy általában lenni szokott). Csinálnak tíz gyereket, lopnak-csalnak büntetlenül, állítom hogy több joguk van ebben az országban mint az átlag magyar embereknek. Egyfajta védettséget élveznek. A rendőrség tehetetlen velük szemben (kiskorú, fiatalkorú, hátrányos helyzetű, nagycsaládos stb...), még komoly bűncselekmények esetében is sokszor megússzák egy látszatítélettel. Ha valakit sérelem ér, vagy feljelenti őket, ami után összeverik vagy megkéselik, vagy a saját kezébe veszi a dolgot, és akkor bizony nagyon csúnya büntetésekre számíthat (ráadásul még a lakását is felgyújtják utána). A polgári peres út sem jobb, ha rosszul sül el a dolog még a perköltség is az övé lesz, az ügy évekig húzódik, és közben vagyonok vándorolnak át a hivatalokhoz és az ügyvédekhez.
Közben az embereket természetesen bőszíti a kialakult helyzet, kipakolják a garázst, feltörik a lakást, megverik, megkéselik az utcán, mindent elvisznek a kertből, következmények nélkül. Közben a pénzünkből etetik őket, a költségeiket mi fizetjük. Nincs még egy másik olyan ostoba ország ahol ilyet megengedne az állam. Legutoljára az verte ki nálam a biztosítékot, amikor a DÉMÁSZ kecskeméti központjában megtudtam hogy az esetleges túlfizetéseimet nem számolják el a következő számlákon, hanem a hátrányos helyzetű családok hátralékait!!! csökkentik belőle. Ezt felénk lopásnak hívják. Arról nem is beszélve hogy egy gazdasági válság kellős közepén jelentik be, hogy hány száz új munkahelyet teremtenek a cigányság számára. Talán nem akkor kellene ezt tenni amikor emberek tízezrei kerülnek egyik napról a másikra az utcára.
Nem tudom mi lesz ennek a vége, de ha továbbra is ilyen vérlázító módon kezelik a magyar cigányság integrálásának kérdését, nem lesz jó vége a történetnek. Egyik oldalon biztatják őket hogy csatlakozzanak a magyar társadalomhoz, a másik oldalon pedig lehetőséget biztosítanak hogy nyugodtan éljék tovább az eddigi életüket, a többi ember kontójára. Közben a rendes életet élő cigány családok (mert vannak ilyenek), isszák meg a levét az egésznek.