Egy két saller simán belefér, ha orbitális ökörséget csinál, de nem szükséges a neveléshez.
Az otthonról hozott példa nagyon fontos, és egy olyan gyerek aki minden faszságért pofont kapott, ezt a szemléletet fogja magával vinni. "Probléma van? Igen. Megoldás? Lebaszok neki kettőt!"
A szülőnek a tekintélyt kéne elérnie, az erőszak a gyengéké. Pszichológiai eszközök sokkal hatékonyabbak. Nekem például van egy 1 éves kutyám, párszor kapott (egész pontosan kétszer, de akkor kijárt, akkora ökörséget csinált :D), de már bánom. Sokkal jobban lehet nevelni azzal, hogy hogyan állsz hozzá. Ha hülyeséget csinálsz, nem babusgatod, nem játszol vele. Rá se nézel. Sokkal jobban zavarja, mint két pofon. Ha viszont jól viselkedik, figyelek rá, játszom vele, ilyesmi. Szerintem ez a fajta nevelés tökéletesen működhet egy embernél is. A baj az, hogy a két pofon sokkal kevesebb energiát és odafigyelést igényel, mint a fent említett verzió. Ha viszont nincs se pofon, se odafigyelés, akkor kapsz egy kezelhetetlen, teljesen idióta kutyát, aki leszarja a fejedet.
:DDD Ha lesz gyerekem beszámolok milyen eredményt értem el :DDD