ott is a cigányok kérdése a másik erős vonal, olvass friss híreket, pont a napokban nyilatkoztak valamit a cigánybűnözés visszaszorításáról.
Ezt egészíti ki, hogy míg itthon az arra fogékonyak a zsidókat utálják/félnek tőlük, a szlovákoknál a magyarok a "mumus". Amire én utaltam (és szerintem BaliBoy is, de nem akarok a nevében beszélni), hogy joga van-e bárkinek (jelen esetben az államot vezető pártnak) betiltani a neki nem tetsző jelenségeket, pusztán arra hivatkozva hogy nem tetszik. Hogy egy mostanában sokat emlegetett érvelést idézzek: nekem úgy általában nincs bajom a magyarokkal/melegekkel, de sokkal jobb lenne mindenki számára, ha a furcsa, esetleg undorító szokásaikat (buzulás/magyarul beszélés) otthon, a négy fal között művelnék, nem botránkoztatnák meg a tisztességes szlovák/hetero többséget.
Minden nézőpont kérdése, ebben az esetben mi magyarok vagyunk a fasz rossz végén... De az ő nézőpontjukból, saját logikájuk mentén a Slotáék úgy gondolják, hogy nem tesznek semmi rosszat.
Lehetne még ilyen analógiákat sorolni, de szerintem nem érdemes, ha így sem látod a párhuzamot, akkor sajnálom.
Aki szereti a hazáját, és tesz is érte, az jó értelemben vett hazafi, patrióta (ld wikipedián a patriotizmust). A szélsőségesen nacionalista hozzáálláson azt értettem, amit talán a sovinizmus címszó alatt találhatsz meg, a kettő egyáltalán nem azonos, hiába akarjuk egybemosni.
Talán én nem szerethetem a hazámat, hogy nem utálom mellé a többi népet, és támogatom az EUt, meg az emberi jogokat?
Az utolsó mondatodra is akartam válaszolni, de szerintem ez a fórum sem jó terep az olcsó sértegetésre, amit úgy tűnik te bármilyen vitában azonnal előveszel, legalábbis a topic előzményeiből ítélve.