• Molnibalage
    A szélnek nagyobb magasságban itthon is nagy ereje van.

Számszerűsítsed kérlek. Én már láttam széltérképeket. Más országgal összvetve röhejesek vagynuk. A szélsebesség 3. hatványával arányos kb. a levehető teljeseítmény egy szélkerékről.

Napsütés is van bőven M.o-n.

Bőven nincs elég. Ez tény. Kimutatható. Egy naperőmű még akkor sem lenne versenyképes ma, ha nem lenne éjszaka...

Víz: megfelelően ki kellene építeni. Ésszel kéne csinálni, és igen, kellene belefektetni sokat, de biztos h megérné hosszútávon.

Itthon ez sem opció. Nézd meg Kisköre teljesítményét. Magyar viszonyok mellett nem lehet 1000 MW-os nagyságrendű vízierőművet építeni.

Az atomerőművek szennyezőanyagait hova teszik szted? Aztán csodálkoznak az emberek h mennyi rákos betegség van.

Ha kérdezed akkor szerintem nem tudod. Ha nem tudod, akkor miért írsz le hülyeségeket?

Persze abban Csernobil is közrejátszik igencsak, szóval én meg nem szeretném ha hasonló történne újra. Én inkább elnézegetek 1000 szélkereket.

Most tartsak kiselőadást arról, hogy mi történt? Használd a keresőt vagy várj még pár órát, amíg egy elmentett szöveget bemásolok otthon. A lényeg, hogy Csernobil az nem üzemszerű működés közben volt te nagyokos. RBMK reaktor volt, ami SZU-n kíbül nem épült sehol. A meglevők egy részét bezárták, a másik felét átalkították. Tisztában vagy legalább a reaktorok alapvető fajtáival?