tirpitz#47885
Nem szavazok semmire, mert a jogosítvány is hülyeség: megtanulnák elvileg a kutyával kapcsolatos kötelezettségeket, aztán csesznének betartani. Egyébként szerintem a magyar kutyatartók 80-90%-a a legigénytelenebb állatfaj: eszébe sem jut felszedni a kutyaszart, beviszi a játszótérre a kutyát, alapfokon sem képzi ki, nem tudja visszahívni, stb.
Nekem van egy nagy testű kan német juhászom, mindig felszedem a kutyaszart, még a bokor tövéből is, mert ahova egy kutya bemászik, oda egy gyerek is bemászhat. A kiskutyásokat azért utálom, mert a döntő többségük cseszik megnevelni a kutyát, hisz úgysem okozhat bajt a 3 kilós Csöpike... mondjuk akkor mikor Csöpike hörögve nekifut az én kutyámnak, akkor már megjelenik a hülyéjének az arcán a felismerés, hogy miért kellene tudnia visszahívni. A nagykutyásokat azért utálom, mert a döntő többségük szintén cseszik megnevelni a kutyát, hisz Bobóka a 68 kilós rottweiler elég erős hogy megvédje magát, egyébként meg maga a megtestesült jóság, sose bántana senkit.
Azt kéne tudomásul vennie mindenkinek, hogy a kutya egy állat, tele ösztönnel. Nem lehet szarakodni, hogy minden 20. alkalommal épphogy visszajön, stb. Az én kutyám ki van képezve, mégis magamhoz hívom, megfogom a könnyű vezetőt, ha biciklis, kisgyerek, gördeszkás jön szembe, vagy csak olyan aki láthatólag tart a kutyától. Mert én tudom, hogy nem támadná meg, de ő honnan tudja? Élni és élni hagyni...