• Dick Riddick
    Az orrcsontom repedt meg (nem éreztem belőle semmit), és kemény terhelés érte a jobb csuklómat (arra estem). Három éve történt, fáradtan mentem haza munkából, versenybiciklivel. Beleszaladtam egy akkora kátyúba hogy megállt benne az első kerék (!). Városi utca volt, méghozzá forgalmas. Tudtam hogy van ott kátyú (meg tudtam a többi százról is), de mivel nem volt elkerítve, én pedig fáradt voltam, szépen belehajtottam. Általában elég dinamikusan közlekedem.
    Az első kerék megállt, én pedig átfordultam a kormány fölött, és a betonra érkeztem. Szép lassú felvételt láttam, teljesen belassult az idő. Miután felkeltem, úgy láttam teljesen rendben vagyok, aztán elkezdtek vércseppek potyogni az aszfaltra. Felrepedt a szám, tele voltam zúzódással és horzsolással. Szerencsére majdnem a mentőállomás mellett történt. Szépen bevittem az udvarra a biciklit, megkerestem az ügyeleteseket, és irány a kórház. Vérvétel, tetanusz, kötözés, úgy néztem ki mint egy horrorfilm főgonosza. Azóta is cinkelnek vele a haverok. :) Két maradandó hatása lett: Egy szinte láthatatlan forradás a fölső ajkamon, és érzékeny maradt a csuklóm (fáj ha megterhelem, például sok fekvőtámasz).
    Érdekes közjáték hogy az esésem után három nappal már ki voltak javítva a kátyúk egy tíz métere szakaszon. Tavaly kaptam egy levelet a hatóságtól egy tíz nappal későbbi időpontra, ha nem jelenek meg rendőrséggel állíttatnak elő (külföldön voltam). A szüleim végül el tudták intézni hogy ne kelljen hazajönnöm. Az egészségbiztosítási pénztár kiadja az ehhez hasonló esetek vizsgálatát egy külső cégnek, a cél hogy ha csak lehet a sérültre terheljenek minden felelősséget. Mivel nem ittam (jegyzőkönyv), kresz szerint közlekedtem és látható volt az útjavítás nyoma, nem volt probléma. Azért a levél szövegezése nagyon kedves és megértő volt.