• Eloldeszka
    Én rengeteg nyaramat falun töltöttem el, nekem is természetes, nyúlnak a lenyúzása is, engem az ilyen látvány "nem háborít fel". Úgy értem, teljesen bírom idegekkel, vagyis egyáltalán nem rossz nézni, sokat átéltem. Más embereknek ez mind fura, sőt undorító.
    Számomra csak az élet elvétele nem tetszik, ezért persze mást nem hibáztatok, ha tényleg azért veszi el, hogy megegye. Ilyen az élet.

És igen, nem te vagy az első, aki azt hiszi, hogy ezekről az információkról nem tudok :-) Egyelőre én se tudhatom, mikor fogok újra húst enni, egyelőre kevés esélyt látok rá, de ha az egészségem úgy kívánja, akkor neki kezdek újra (eddig is amúgy elég mértéktartó voltam a hússal kapcsolatban, leginkább vízi állatok húsát fogyasztottam).

Viszont ha belegondolsz, elég szomorú, hogy mennyire ipari módszerekkel tartják el ezeket az élőlényeket, szinte csak vegetálnak. Legtöbb helyen még tele is drogoztatják őket, amiknek a tartalma persze nem vész el, szépen beépül a húsiba, amit mi meg bezabálunk.
    Aztán vajon miért is kell kiirtani egész farmokat, ha pl kergemarhakór üti fel a fejét? Ja hát persze, mert az elhalt állatok maradványát szépen beledarálják a tápba, és azt rendszeresen megetetik az egészséges állatokkal, hát csoda hogy elkapják ezek azt a fránya betegséget!

Ezzel mind csak oda akartam kilyukadni, hogy változtatásokra van szükség a húsipar körül, mindenki tehet ellene. Én eleinte feleannyi húst ettem, mint szoktam, ma már nem eszek húst. De ezt nem lehet elvárni mindenkitől, teljesen hülyeség lenne (sok vega ebbe a hibába esik), de ha belegondolsz, hogy megnézed, mit vásárolsz (pl tojásnál nem ketrecestartásút, hanem alternatív/bio/egyéb), és nem csak húst hússal zabálsz, akkor már te megtetted a részed azért, hogy elinduljon egy változás. Egy ilyen folyamat eredménye lett az, hogy ma már pl ezeket az infókat, mit fentebb mondtam, feltüntetik a tojásokon, és tehetsz azért, hogy ne teljesen zombikét éljék le életüket a tyúkok...
    Na, sok a duma belőlem, tényleg befejezem mára, bocs, ha faszul belekötöttem másokba, csak szar napom volt (van).