• Fbn Lx
    arra nem nyomna senki, hogy "úszni tudok de szavazni nem, mert még kicsi vagyok.. majd anyum szavaz helyettem.."
    mert akkor a gyerek valószínűleg nem tudja közölni az anyjával, hogy szavazni akar, sőt, azt sem tudná, hogy egyáltalán itt miről lehet szavazni, avgy hogy szavazni lehet egyáltalán.SŐt. ha valahogyan sikerülne tudatnia az anyjával, akkor az anyja már nem nyomhatna arra, hogy "úszni tudok de szavazni nem, mert még kicsi vagyok.. majd anyum szavaz helyettem.." mert az anyja már tud szavazni. ő max arra az opcióra szavazhatna, hogy arra nem nyomna senki, hogy "úszni tudok de szavazni nem, mert még kicsi vagyok.. majd anyum szavaz helyettem.."
    mert akkor a gyerek valószínűleg nem tudja közölni az anyjával, hogy szavazni akar, sőt, azt sem tudná, hogy egyáltalán itt miről lehet szavazni, avgy hogy szavazni lehet egyáltalán.SŐt. ha valahogyan sikerülne tudatnia az anyjával, akkor az anyja már nem nyomhatna arra, hogy "úszni tudok de szavazni nem, mert még kicsi vagyok.. majd anyum szavaz helyettem.." mert az anyja már tud szavazni. ő max arra az opcióra szavazhatna, hogy "a gyerekem úszni tud de szavazni nem, mert még kicsi.. szavazok helyette..".
    De akkor viszont a gyerek m agára vonatkoztatva nem találhatna megfelelő opciót, mert neki még nincs gyereke, akire vonatkozóan ezt megszavaztathatná, szóval ez paradoxonhoz vezet.

na megpróbáltam kicsit úgy gondolkodni, mint te. Szóval bazmeg, olyan fárasztó vagy, mint én amikor 4 órát alszok.