• Rettenthető
    Ööö. Mit jelent a HA? Elmondanád a saját szavaiddal? - hátHA úgy megértem.
    Az alapkérdésben nem szerepel a SÚLYOS szó. Elnézést, hogy az alapkérdést és nem a leírásban kifejtettet copy-ztam.
    "...ehhez tartsd magad"... és ha nem, akkor mi lesz? Elkéred a tájékoztató füzetemet?

Gyenge felfogás... Így van, nekem gyenge felfogásom van, ellenben te magad vagy a tökéletesség. Csupa ész érveket sorakoztatsz. Pazar élmény veled a társalgás.

De azt nem tudom, hogy te a saját jogaiddal nem vagy tisztában és a (be nem következendő) büntetéstől félnél annyira, hogy feljelentenéd a saját szüleid; vagy annyira rossz a kapcsolat köztetek, hogy gond nélkül megtennéd; vagy ennyire befolyásolható vagy; esetleg annyira hülye, hogy azt hiszed majd így leszel egyenes, törvényes ember, hogy feladod a szeretteid(?) (tudod a jogszabályok ugyanis nem köteleznek erre, pont az elfogultság miatt - és mégis törvényes maradsz - , leírom még egyszer, hátha el is olvasod)...

Csak neked:

A Büntető Törvénykönyv csak a súlyos államellenes bűncselekmények esetében ír elő feljelentési kötelezettséget, ilyenek az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása, az alkotmányos rend elleni szervezkedés, lázadás, rombolás, hazaárulás, hűtlenség, ellenség támogatása, kémkedés (Btk.150.§).
    Más bűncselekmények esetében nincs feljelentési kötelezettség, a hatóság értesítését az állampolgár belátására bízzák. Ha valaki nem tesz feljelentést, az természetesen nem minősül bűnpártolásnak sem.