ba32107#29861
Nálam valahol az 1-es és 2-es között van.......de az elsőre szavaztam. Itthon minden szar. Legszívesebben Angliába, vagy valamelyik skandináv országba mennék (német ajkú országok részemről kizárva, mert utálom). Egyedül a családomat nem szeretném itt hagyni.
Mostanában nagyon gondolkozom egy év külföldi melón, csak nem tudom mikor kéne. Diploma után szeretnék MSc-re menni, de mikor? Hagyjak ki egy évet, dolgozzak külföldön valamit, és utána? Igazából logikátlan lenne, addig kell ütni a vasat amíg meleg (ergo addig kell tanulni amíg faszán megy). MSc-s programozó diplomával azért szerintem egész szépen el lehetne helyezkedni kint is.
A másik pedig Amerikában élnek távoli rokonaim, de tavaly találkoztunk velük és egész jól összebarátkoztunk, eljátszottam már a gondolattal, hogy oda ki kéne menni dolgozni akár egy kis időre is (a hapsi mondta, hogy ő felvenne a cégéhez mint programozót). De ki a franc akar Amerikában élni? Hát én nem nagyon. Mondjuk ha kimennék, akkor Florida közelében lennék, ez már egy előny :)
A másik gondom, hogy én igazából eddig csak szűk 8 hónapot töltöttem Budapesten kollégiumban, azt leszámítva nincs nagy tapasztalatom az önálló életben. Szóval lehet nem külföldre kéne elsőnek menni...