• Fbn Lx
    Ja, utolsó kivetnivalóm a társadalommal kapcsolatban, aztán befejezem.
    A tökéletes rabszolgaság: az embernek nincs joga, és nem áll módjában kivonni magát belőle.
    Jöttetek ilyen erdő közepére lesátrazós, íjazós témával, de ez nagyon szélsőséges, amit senki nem választana hosszútávon.
    Én csupán akarok egy házat, ahol megtermelem a zöldséget, a gyümölcsöt magamnak, sőt, esetleg vannak állataim. Szóval megtermelek mindent magamnak, amire az élethez szükségem van, és ténylegesen egy normális házban élek.
    Ezzel ugye simán meg lehetne barátkozni.
    Nem vagyok része a társadalomnak: nem dolgozom, nem fizetek adót, nem ártok senkinek, csupán megvagyok magamnak. Elvileg nem kérhetnének semmit számon rajtam.
    De mégis ezt teszik. Nem építhetek az erdő szélére házat, mert nem kértem rá engedélyt, és nem fizettem érte rengeteget. Mert az erdő szélén az a nem használt 200 négyzetméter nem a miénk, hanem az államé. Nem vághatok ám ki egyetlen fát sem, mert az sem a miénk, hanem az államé. Így fizetnem kell érte, ha fűteni akarok.
    És ezek az apró folyamatok oda vezetnek, hogy a nagyobb képnek mindenképpen részese kell, hogy legyél. Szóval ez a modern rabszolgatartás. Jól ki van ez találva.