Rundstedt17#25333
A kérdésre térve.
Vegyes érzéseim vannak az irodalommal kapcsolatban.Tényleg hasznos sok szempontból fejleszti a szókincset stb.
Viszont általánosba nem szerettem,főként azért mert pofára ment az osztályzás.Beskatulyázás szerint.Írtam egy hármas fogalmazást és onnantól kezdve bármilyen szart vagy jót is írtam 3 ast kaptam a fogalmazásaimra,ezt csak elmélettel tudtam korrigálni ezért 4 es voltam mindig:D.Középben már jó volt a helyzet mert ott a tanár jónak könyvelt el mindig 4-5 ös voltam.
A másik fenntartásom az irodalommal kapcsolatban hogy tanításában nagyon erősen beleszól az aktuális politikai helyzet nagyon sokszor volt hogy számomra és nemcsak számomra értéktelennek tűnö művekkel emberekkel kellett foglalkozni.Jó példa erre Ady Endre aki egy beképzelt majom volt és szidta Magyarországot ott ahol tudta,közben élete se volt igazán erkölcsös.Meg a Nyugathoz kapcsolódó írók költők aránytalanul sokat szerepelnek a tananyagban másokat meg teljesen kifelejtenek talán nem véletlenül pl:Németh...Az a lényeg az irodalom oktatás igencsak liberális szellemben folyik...
A középiskolai tanár meg már eléggé öreg volt és mindig a fasizmusról és az újraéledő fasizmus veszélyeiről beszélt az utolsó évben:D.....