• BaliBoy
    2. Így van. Én csak azt mondom, hogy olyan dolgokat is lehetne memoriterezni amiknek később haszna is van. Hogy örülnék most, hogyha valamelyik nagyon jó vers helyett a Maxwell egyenleteket kellett volna bevágni. :))
    3. Az a többség most sem olvas, vagy csak elhanyagolhatóan keveset. A mondat második részével kiegyezek.
    4. De magamból indulok ki meg azokból akiknek szintén írkálniuk kell, mert mi így is, úgy is rá vagyunk kényszerítve. A többiek meg úgy sem fognak szóval kár őket baszogatni vele.

#25218 Szelektálni kell. Sztem. a fizika vagy akár a kémia még mindig sokkal hasznosabb és többet fogod használni mint az irodalmat. Azért az valamennyivel csak fontosabb, hogy a hőmérőn °C olvasol le és a boltban 1 kiló krumplit kérsz 1 watt helyett, minthogy mondjuk Ady az x. versének y. sorában milyen szép alliterációt használt.
    Tehát ezért mondom, hogy szelektálni kell most már a tudást, mert mire az ember kikerül egy fősuliról, egyetemről annyi, de annyi mindent kell már tudni, hogy hihetetlen. Csak a mindennapi élethez sokkal több tudás kell mint mondjuk 80 vagy 100 éve. Nap mint nap, újabb és újabb dolgokat kell az embernek megtanulnia. Ezért az olyan dolgokat amikre nincs feltétlenül szükség, szelektálni kell.
    Azért tettem az ingyent "" jelbe mert semmi sincs ingyen. A közoktatás sincs ingyen. Gondolom nem kell magyaráznom. Na meg az, hogy az irodalom "ingyen" van, csak egy állapot. Attól még nem éri meg jobban.