Részemről a Karácsonyt nem igazán szeretem. Szerintem rég elvesztette azt az értékét, amit annak idején képviselt maga az ünnep. Tegyük félre azt, hogy valaki hívő-e vagy sem, de a Karácsonynak szerintem arról kellene szólnia, hogy összegyűlik a család, együtt vannak, stb.
Ehhez képest Karácsony előtt már egy hónappal mindenki megőrül: ingerült lesz, rohan, ajándékokat vesznek. Ahhoz képest, hogy mennyi a szegény ember és mennyire szarul él mindenki, mozdulni nem lehet egy boltban sem, stb. Én ezt utálom! Régen is vettünk ajándékot egymásnak, mittudomén 15 éve, mégsem volt ez a felhajtás. És most mindenki ingerült, ha mész az utcán, nem a boldogságot látod az emberek arcán, hanem az idegességet.
Magam részéről az elmúlt 4-5 évben Karácsony másnapján elhúztam külföldre most itt maradtam és megmondom őszintén: külföldön sokkal jobbak voltak ezek a napok. Itthon csomó ember felhasználja a Karácsonyt arra, hogy olyan embereket hívjon fel / találkozzon velük, akiket amúgy utál / leszar, stb. Szerintem ha valakit nem szeretek, akkor ilyenkor sem fogom. Ha valakit meg szeretek és közel áll hozzám, az az év minden napjára igaz.