• cement
    Éljen jól, de a nagy fényűzésre költött pénzt inkább adományozhatná a rászorulóknak.

én írtam a kérdést.
    azért ez a véleményem, mert a fényűzés azt jelenti, hogy valamit csak azért csináltat vagy vesz az ember, hogy fitoktassa a gazdagságát a többi gazdagnak. gondolok itt az 1000szobás palotára (van olyan arab herceg aki akkorát építtetett), a 6 cirkáló méretű jachtra (abramovic, 1 miért nem elég) és még sorolhatnánk. ezek teljesen felesleges dolgok.
    azt mondjátok ő ettől boldog, tegye ezt.
    de, ha nekem lenne 20milliárd dollárom, engem az is boldoggá tenne hogy ha megmenthetném egy csomó ember életét akiknek életmentő műtétre lenne szükségük, de nincs pénzük a beavatkozásra, vagy hogy egy rakat éhező gyereket akár évekig is etetni tudnék, vagy a rákkutatást támogathatnám vele, és lehet hogy az emberiség legrosszabb betegségének gyógyításáért teszek hatalmasat. mert hogy egy 200millio dollaros jacht arabol nagyon sok mindenre futná.
    kérdem én, ha nekem ugyis annyi van, hogy nem szamit a penz, akkor miert ne lehetne belole segiteni azokon, akiknek sokkal nagyobb szukségük van mondjuk ételre vagy egy uj vesére, mint nekem egy ujabb jachtra vagy még 900szobára a palotámhoz.
    tudom hogy most azt gondoljátok "dehát nem válthatja meg 1 ember az emberiség összes baját, nem etethet minden rászorulót és gyógyithat meg mindenkit!". na de ha ezt nem egy ember tenné, hanem mondjuk az összes dollármilliárdos így cselekedne, akkor sokkal jobb lehetne több millió ember élete, ha csak egy picit is. és a milliárdosoknak meg igazából nem lenne nagy áldozat, sőt. ez a gazdagoknak is jó lenne két okból is.
    1. az emberek többre becsülnék őket, hogy lám milyen nagylelkűek, és mennyivel jobb ha az elismerően néznek rád az emberek és nem irigykedve, meg gyunyolodva
    2. és ez a fontosabb, hogy mennyivel jobb úgy álomra hajtani a fejedet hogy ma is segítettél az embereken. nem tenne boldoggá?
    persze emellet még lehet 5 sportkocsid meg nyaralód a karib-tengeren, nem azt mondom hogy ne legyen, hisz ezért dolgoztál egész életedben (már amelyik dolgozott és nem örökölte), csak a teljesen értelmetlen hülyeségre miért kell kidobálni a pénzt?
    a bill gates erre nagyon jó példa, 50-60milliárd dolláros vagyonának "csak" 1%-át örökli a 6 gyereke (500-600millió dollár, 6felé fejenként kb 100, az se gyenge), a többit jótékony célra fogják költeni halála után.