Nikotinról, kávéról nem volt szó abban a műsorban, gondolom más hatásmechanizmus alapján alakítják ki a függést (bár én négy év dohányzás után a komolyabb sportolás miatt egyik napról a másikra hagytam abba a cigit, nem éreztem semmilyen elvonás jellegű dolgot, beszélgetés közben volt furcsa 1-2 hónapig, hogy nincs a kezemben cigi, de semmi egyéb; persze lehet, hogy szerepet játszott benne, hogy akkor már naponta 10-14 kilométerekkel edzettünk, és ezért gyorsabban kiürült a szervezetemből minden, ebben szerepet játszó vegyület, mint a nem futóknak).
A filmben nyilatkozó orvosok azt mondták, hogy az alkoholisták, ill. egyéb drogfüggők aránya 17% alatt van. A gén jelenléte 17%, ha 17% fölé megy az alkoholisták/drogfüggők aránya, akkor más okok is közrejátszanak, de szerintem még a 17-et sem éri el sehol, gondolj bele, az majdnem minden 5. embert érintené (nem csak fogyasztó, hanem effektíve beteg lenne). Ha belegondolok, hogy az ismerőseim közül hány drogbeteg van, akkor ez max. 1-2%, azok is alkoholisták. Pedig jó sok embert ismertem, akikkel együtt füveztünk, stb. 30 felé közelítve szinte mind elhagytuk ezeket különböző okok miatt, aki meg függő lett, az ma már alkoholt iszik. Egyetlen ismerősöm van, aki szerintem tényleg függ a fűtől, meg a szintetikusaktól. Azért ez szerintem nem rossz arány egy olyan embertől, és társaságától, akit egy kívülálló simán ledrogosozott volna. Na én többek között ezért sem hiszek az elszívsz, elnyalsz.. valamit, és hajléktalan drogos leszel egész hátralévő rövid életedre típusú elméletekben; a személyes tapasztalatom homlokegyenest más.