• molnibalage83
    Erről kell leszoktatni az embereket. Ha idővel senki nem ad és nem jön ember így pozícióra, akkor talán felébrednek. Ne kalkuláljon ezzel a munkaadó. Fizesse meg a dolgozó embert. Baszik rá? Csá. Na kettőt lehet találni, hogy lassan miért csak trógerek maradnak itthon és húznak el, ha ilyen kaliberű melóról van szó. 300 km-re nyugatabbra ilyen dolgok nélkül meg lehet élni rendesen és nem lesni a csurranót cseppenőt. Már, ha nem nyúlja le azt is a tulaj/főnök...

Én csak nagyon indokolt esetben szoktam adni és/vagy minimális kerekítés, hogy ne húzza a tárcámat az apró. Nekem sem ad senki borravalót, bármilyen jól végzem a munkámat.

Indokolt eset mondjuk az, amikor szórakozóhelyen kérés nélkül jön a személyzet mikor bármi elfogy és kérdi, hogy még valamit uram? Amikor meg úgy kell vadászni őket kis forgalom esetén is, akkor bankkártyás fizetés és csá.

A vendéglátásban olyan trógerekkel* találkozok egyébként, hogy az valami eszméletlen.

1,5 éve volt hogy nyáron étterembe érkeztünk 12-en és éppen nem volt annyi hely. Kiültünk elé és mondtuk, hogy a hamarosan távozó vendéket megvárjuk. Erre mindenről elfeledkezve a jól képtett munkaerő simán elkezdte leültetni az utánunk érkező vendégeket... Szóltnuk, hogy ezt most mi...? Ekkor kellett volna elhúzni. Ezután bent összevissza keverték a rendeléseket és 20 percig tartott kihozni az első kör italt...

Na szerintetek ki adott borravalót és mennyit?

Ha adok, akkor max. 15%, de max 500Ft határig. 15k-20k számla esetén esetleg 1k HUF, de csak akkor, ha minden penge volt.

* Érdekes kapcsolódó téma. Eddig normális hangnemben beszélő BKV sofőrrel még nem találkoztam, amikor hangosbemondóba szólt. Tisztán látható az, hogy egyes munkaköröket milyen kvalitású emberek töltenek be egyre romló átlagban.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.02.28. 15:25:08