-
A baj az, hogy te a szabálytalankodó birngásokból extrapolász a végtelenbe, ahogy SQJ....Akkor én meg a szabálytalankodó autóssal tegyem ugyanezt...?
Tudod te, hogy bringásként hányszor nem kapom meg az elsőbbséget...? Soha nem is úgy megyek, hogy bárki megadná nekem, mert akkor régen halott lennék. Akkor most kezdjek fröcsögni, hogy a köcsög autós minden évben vizsgázzon KRESZ-ből? Mert vagy elfelejti a szabályokat - nyilvánvalónan nem - vagy csak szarik bele, de jó erősen. És nem néhány százalékról beszélek... A kereszteződésbe érve a napi útvonalamon kb .10-12% nem adja meg az elsőbbséget... Egyazon keresztezésben két balfasz is majdnem kétszer elütött mert lassítás nélkül ment be és körül sem nézett...
Gyalogosként egyes zebránál meg az autósok 90%-a nem áll meg. Igen, egyes zebráknál ez 90%... Tudod, hogy hol van a budaörsi úti "halálzebra". Na, arról beszélek... Volt, hogy megállt az autós és a möggötte levő meg csikorgó fékekkel azért lekoccolta, mert a környezetre figyelni luxus és csak megszokásból vezet a balfasz... Legalább 10-szer volt olyan az elmúlt 6 hónapban, hogy az egyik sávban az autós megállt és a mögötte levő meg F1 módra sávot vált, bevág a másik elé és zebrán előzött. Hiba dudált az álló autó, hogy gyalogos jön - mert a mellettem levő lelépett, de én csak akkor, ha a birngáról átnézve látom, hogy mindkét sor áll és tiszta - és kb. fél méterre húzott el mellette a kedves autós.
Szóval jó lenne az érme mindkét oldalát nézni. Mert érdekes módon az autóloverek csak a bringások balfaszságait látják. Ja, a KRESZ-t meg akkor is lehet tudni, hogy nem vizsgázol belőle. Az autósok elvileg 100%-a csinálta meg a KRESZ-t, csak ez kurvára nem látszik...
(És a fenti esetekben hiába van rajtam sisak, akkor is meghaltam volna, ha azok az idióták elütnek...)
A bringások közül a futár az, akit én is magasan elkerülök. Szarik a piros lámpára, cikázik az autók között, senki és semmi nem számít neki. És sokszor még az autók mellett sem csorgok előre, ha nincs értelme vagy túl veszélyes. Ha újra megelőzne az összes autó hosszú lámpa nélkül szakasznál, akkor minek...? Megyek inkább utánuk és majd a következő adag talál utolér a következő pirosnál. (Bár nem meglepő módon olyan a fővárosi forgalom sokszor olyan lassú, hogy az autókkal haladok együtt.)