Én mindig is közömbös és közönyös voltam, de az ilyen trükközésekkel elérik általában, hogy még ezt is kevésnek vélem és bekeményítek.
Utána meg végigsírják a médiát, hogy az emberek nem törődnek egymással stb. Ott volt nemrég az a pasi aki meztelenül ugrott ki a szállodából és azt kellett hallgatnom vagy egy óráig a rádióban, hogy mindenki geci, szégyelljük magunkat, mert csak egy ember ment oda segíteni stb., a többiek csak ott nézték stb.
Aztán utána derültek ki érdekes dolgok szépen a pasiról.
Na, elmondanám, aki ilyen maffiaügyekbe akar keveredni, az csak rohanjon oda és fontoskodjon. Meg fogják neki "köszönni".
Jobbat mondok, szomszédom mindég verte a feleségét, ha elég részegek voltak, akkor egymást. De ha beleavatkoztál, vagy csak szóltál, vagy bármi, akkor egységes alkeszkommandóként támadtak RÁD, aki segíteni akar. Hasonló ügyek voltak azóta is, így én a legnagyobb lelki nyugalommal nézem végig, ha egy családi "vita" elfajul és az emberek vérben úsznak, mivel KURVÁRA semmi közöm hozzá. Megvárom míg elhullanak és utána max. kihívom a mentőket/fakabátokat takarítani, vagy csak azt mondom SEMMIT SEM LÁTTAM (erre mindig lehet hivatkozni, nem lehet belekötni). Ha közben valamelyikük közvetlenül segítséget kér tőlem, akkor revídiálom az aktuális helyzetet és lehet segítek neki, de különben passzív vagyok és érdektelen.