• videobaby
    szerintem az ember döntsön a haláláról, ha már olyan helyzetben van, hogy szeretne véget vetni a betegségének, szenvedésének. ne a törvény szabja meg, hogy tilos. embertelenség. ugyanez a helyzet akkor is, ha valaki nincs tudatánál, vagy túl fiatal (sajnos) ahhoz, hogy döntési joga legyen. akkor egy megbízott személy hozzon érdemleges döntést, nyilván a betege akaratának megfelelően. ne az orvos, ne a törvény, ne a kiskutya, a pisitike, akármi ártsa bele magát ebbe. ha már azt nem kértük, hogy megszülessünk, legalább a halálunk mikéntjére legyen befolyásunk, ha úgy adódik. bele lehet fáradni/fásulni a betegséggel járó fájdalomba. amíg még van emberi méltósága a betegnek és véget akar vetni a szenvedésnek, tartsák tiszteletben. (láttam haldoklókat, szereteim voltak, láttam kórházban idegeneket végstádiumos rákos és más betegeket. sokan kívánták, hogy vége legyen, de nem lett. meghaltak mindenképp, de az akaratukat nem vették figyelembe, mert törvény, az törvény. napokat, heteket "élhettek" úgy, hogy tudták, meg fognak halni, 24/7 fájdalommal küzdve. ehh.)
    az biztos, hogy minden személynél egyéni elbírálás kell, mindenki más, minden szitu más.