Más városokban/országokban is megteszik. Ha valahol nem lehet csövezni (tilos), akkor onnan kitessékelik a járőrök. Ha jó kisfiú, akkor a szállásra kísérik és életben marad, ha nem kooperál, akkor a városhatáron kívülre és ott joga van megfagyni, mert ahogy mondod szabad államban élünk, nem lehet kényszeríteni senkit semmire. Ennyi.
Ugyanis sétálni joga van a városban bárkinek, de már pl. megágyazni/lefeküdni aludni, pisi/kaki stb. nem, ha rendelet tiltja. Közterületen legalábbis nem, ott megtilthatják. Magánterületről meg a tulaj viteti el rendőrökkel, ha rájön. Az utca NEM lakóterület, ahol be lehet rendezkedni szabadon.
Mondok egy példát. Nálukfelé, ha kiteszel egy pár díszkövet, vagy oszlopot, avagy bármit, kiszedeti veled az önkormi. Bokrot is, virágot is, fát is, bármit, ami nem az övék és/vagy nem adtak rá külön engedélyt. De szigorúan. Az utca a járda, az árok, a füves részek stb. az ÖVÉK, hiába a házad körül van. Ja takarítani azt neked kell, mer rendesek és ha nem teszed, meg nem nyírod a füvet, vagy télen nem lapátolod el a havat, simán szarrá büntetnek, de durván... Mindig járnak a felügyelők KOCSIVAL és gyalog is és mindent ellenőriznek. Nekem is úgy kellett pályázaton nyernem, hogy fát kaphassak és ÜLTETHESSEK stb., de az továbbra is az önkormányzaté, én ki sem vághatom utána stb. (és csak oda tehettem és azt stb.).
Szóval az utca az nem hajléktalanoké, de nem is az állampolgároké, vagy józsikáé. Ott nem lehet hupákolni, csak azt csinálni amit megenged az authority (néha még azt sem). Rend a lelke mindennek egy rendezett városban.