• bujcsik555
    Csak spoilerbe mert wall of text meg picit off is:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Érdekes, én egy 5-6 ezer fős faluban nőttem fel, 10km-re a megyeszékhelytől, és ilyen probléma nem volt hogy nem volt választék a sportokból. Legalább 10 féle sportra volt lehetőség a faluban szervezetten, a városban ahova 15-20 perc bejutni meg legalább még ennyi. Szóval én nem tapasztaltam hogy kevés lenne a választék.

Tornaórán meg szerintem nem az a feladat hogy tényleg mindenféle sportág bemutatásra kerüljön. Jómagam példáját tudom hozni megint csak: Általános iskolában pár sport alapjait megtanultuk, de inkább a mozgáskordinácíó fejlesztését szolgáló dolgok voltak előtérben, na meg a "kisgyereksportok" megtűzdelve valami erőnléti dologgal(kidobós, fogócska, ilyesmi, azzal megspékelve hogy aki kiesett annak 5 fekvőtámasz, felülés, stb).
    Gimiben felváltva volták erőnléti órák(itt elég keményem meg voltunk dolgoztatva, kb ugyanazokat csináltuk mint az igazolt sportolók az alapozáson a szezon előtt) és a másik felében pedig atlétika és szertorna volt.
    Szerintem ez így rendben volt, kielégíti a különböző sportok megismertetését alap szinten, de ami fontosabb megfelelő mozgást szolgáltatott annak is aki amúgy nem csinált semmit.
    A két öcsém még most is általánosba ill középsuliba jár, de náluk sincs probléma. Máshol nem tudom hogy állnak a dolgok.

A ne focira basszuk el a pénzt témához: Ez nem csak a focira érvényes amit írtam az utánpótlásról, hanem mindenre szinte. Az hogy a foci kapja a legtöbb pénzt meg egyszerű: mindenképp a legnépszerűbb sport a foci a fiatalok körében, mert ehhez kell a legkisebb szabályismeret és a legkevesebb eszköz. Egy szabály van amit tudni kell(kézzel nem érünk a labdához) meg egy labda kell. Ennyi. Bárhol bármikor bárki tudja játszani. Na meg nézni is, mindenki tudja mi történik a pályán, így élvezetes lehet a számára. Emiatt ennek van a legnagyobb reklámértéke.
    Persze ez lehet meg fog változni, egyre népszerűbbek az összetettebb sportok(pl az amerikai foci rajongók száma gyorsan nő egész Európában), idővel lehet azok lesznek az elsődlegesen támogatottak.

A repülőnapos hasonlathoz meg:Menny el pilótának, még fizetést is kapsz, azaz támogatnak. A nézőket a fociban sem támogatják :)