• Molnibalage
    Nem értem az egészet. A sport ma egy üzlet. Ha valaki lát pénzt benne, hogy tehetséget neveljen, akkor kerítsem rá pénzt. Nem értem, hogy a foci nevezetű hobbit mirt finanszírozzák. Én meg repülőnapokra szeretek járni. Az USA sajnos messze van, de szponzorolhátnak a hobbimat ilyen nagylelkűen.

Amíg az iskolák komoly hányadában gond egy testnevelés óra megtartása és nincs normális ötlet arra, hogy milyen legyen egy óra, addig inkább ne a focira basszuk el a pénzt. A gimis tornaórákon a kötelező gyakorlatok egy része merő állatság volt, nem a sportot megszeretéséről szólt. Pl. rühelltem a szertornát. Aki akarja, legyen meg a lehetősége kirpóbákni, de ne legyen kötelező. Én gimnázium X-dik évig kapcsolata sem kerültem a röplabdával. Oszt megvilágosodtam. 18 éves koromig rongyosra fociztam a lában, anyarak arról szóltak, hogy napi 4-6 óra foci haverokkal a hét 4-5 napján. Aztán 18 éves koromban ez véget is ért, mert találtam valami sokkal jobbat. Inkább a lehetőség megadasáról kellene szólni a sportolásnak itthon. Viszont ez nincs biztosítava.

Nem kell mindehova a legextrémebb sportolási lehetőséget megadni, de az alap és elterjedtebb labdajátékok és mások egy tök mezei kosárpályán űzhetőek, de még erre sincs lehetőség.