megszólítva érzem magam, mert az életben nem dolgoztam a diploma megszerzése előtt, és éppen a munkaidőmben gépezgetek.
szóval ha nem vagyok hasznos, akkor minek fizetnek? sokszor nem a dolgozó hibája, ha nincs munka, hanem a cégé. és a cég ezzel néha még tisztában is van.
egyébként meg ez a "nem csinálsz semmit az irodában és felmarkolod a sok pénzt" felvetés még igaz is lehet, de akkor is annak a kritikája, aki kimondja. mert nem ő kapja a nagy fizetést kevés munkáért, hanem más. azért sokan vagyunk, akik nem mindenféle ismeretség okán szerzünk jól fizető irodai állást, szóval valamit csak jobban csinálunk azoknál, akik megszakadnak minimálbérért. különben ők csinálnák a mi munkánkat sokkal olcsóbban. ismertem autószerelőből lett informatikust is, szóval nincsen kasztrendszer, meg semmi egyéb korlátozó tényező, ha valaki nagyon akarja, tehet is érte, hogy jó állása legyen. de persze olyan példát is tudok, amikor nagy hanggal nekiindul a dolgozó egy főiskolai képzésnek, hogy most megmutatja a hülye irodistáknak, aztán meg a felsőoktatást vagy egyszerűen csak a sorsot szidja, amiért nem akar sikerülni az első félév.