• Molnibalage
    Nálam pont fordítva volt. Én is emelt szintű matekos voltam ezért a 2-est simán összehoztam az első félévben. Túl lusta voltam teperni, a nehezebb feladatokat nem tudtam megoldani, de az első félév nagyon komoly %-át tanultam gimiben. Pedig nekem 4+4 órám volt az első két félévben matekból. Az én évfolyamom volt az utolsó, akiknek ennyi matekot tanítottak. Nekünk nem B1 és B2, hanem B1* és B2* csillag volt, ami az emelt gyakorlati óraszámot jelentette. Sajnos a B3 az már csak 4+2 volt, pedig itt kellett volna a 4+4 óra, de rohadtul. Az is vicces volt, hogy gyakorlaton írtuk a ZH-t. A B3-nál ez azt jelentette, hogy egyszer nyílt nap miatt és a két ZH miatt sem volt gyakorlat. Úgy kelltt volna ZH-n átmenni, hogy diffegyenletkből összesen volt három gyakorlat. Vicc... A tanár az első diffegyenlet megoldást valami furiere soros módszerrel csinálta. Senki nem értett semmit belőle...

Matekből megajánlott jegy volt, de úgy, hogy nem fix pontszámok voltak. Az évfolyam legjobb X%-a kaphatott jelest és így tovább. Abban a félévben 20%-nál volt a kettes, és 65% táján a jeles. A B4 volt a valszám, az már csak 2+2 órás volt, de annyira könnyű volt, hogy 67%-kal hármast ajánlottak meg...