• Molnibalage
    A matekor régen a legtöbb karnak a Matematika intézet tanította, bár karonként asszem dedikált tanárok lehettek, mert nagyon ritka volt, hogy ugyanaz a tanár gépészeket vagy pl. közlekedés mérkököket tanította volna.

Nekem is az volt a bajom, hogy mikor a diffegyeneleteket vettük, akkor sajnos mintha picit előbújt volna a tanárból a "majd és most jól megmutatom, hogy milyen okos ELTE-s matekos vagyok" mentalitás. A diffegyenleteket nem matekórán tanultam meg, hanem az Áramlástan és Hidrodinamikai rendszerek tanszéken meg mechanikán. A mérnököknek a diffegyenletet olyan mérnöknek kellene tanítania, aki érhető példán keresztül magyarázza el azt, hogy mi a fizikai tartalma az egyenletnek.

A ZH széttépésről. Gyak. az összes ilyen UL sztori. Pont az ellenkezője volt igaz. Találkoztam olyan emberrel, aki bukásról 4-esre reklamálta fel magát...

Én egész egyetemi pályafutásom alatt kb. háromszor kértem, hogy megnézhteném -e a ZH/vizsgámat, mert gyanúsan kevés pontom lett. A matek szigorlatnál az egyik lapomat simán elfelejtették kijavítani. Így lett 30 pontból asszem 55 pontom, tehát sima bukásból majdnem 3-as lett.

A szilárdságtan ZH-n az aláírás nem jött össze és a pót ZH előtt csak azt akartam megnézni, hogy mit rontottam el. Nézegetem, tartom a kezemben és a tanár úgy is kiszúra, hogy "hát ezt meg ki javította?" Ugyanis hibásan volt. Kaptam még X pontot és megvolt az aláírás...

Hőtan I-ből volt olyan vizsga, hogy A,B és C rész volt. Ha az A és B részen nem volt meg a 40%, akkor meg sem nézték a C-t. Mikor más másodjára voltam vizsgázni és elégtelen lett, akkor mondtam, hogy nézzük csak meg... Ugyanis érzésre kurva jó lett. Itt is az volt, hogy a B rész egyik lapájn egy gramm javítási szín sem volt... Az A és B rész 80% táján volt, a C részben volt 4 masszív példa. Abból hármat lehetett tetszőlegesen megoldani és az év közbeni ZH-kon szerzett pontokkal (%) ki lehetett váltani az egyiket. (Jellemzően a 20/20/15 pontos példából a 15 pontosat). Mivel évözben 85%-ot értem el, az jött ki, hogy 84,7 pontom volt és 85-től jeles a vizsga. Kérdezték, hogy akarok -e szóbelizni a jelesért... :)

Szóval nálam mindig készségesen elismerték a hibát, csak én legtöbbször nem kerestem. Így utólag visszagondolva lehet, hogy kellett volna, de igazából csak kétszer éreztem azt, hogy nem azt kapom, amit megérdemeltem.