• bujcsik555
    Hm, érdekes kérdés, de ilyen szempontok szerint nem tudok nyilatkozni mint a fentiek. A környezetem rasszistának tart, én nem tartom magam annak.
    Alapvetően nincs bajom semmilyen bőrszínű emberekkel, mint ember. Viszont kifejezetten visszataszítónak találom a nem fehér, nem európai vonású nőket szexuálisan. De mint írtam, emberileg semmi gondom velük. Ez rasszizmus? Szerintem nem, sokak szerint igen...
    Cigányság? Hm, nálam a cigányság inkább viselkedésben megnyilvánuló dolog mint külsőben, de elítélem azt a viselkedést. Rasszizmus elítélni egy viselkedést? Szerintem nem, sokak szerint igen...
    Vannak olyan stílusok, érdeklődési körök, kultúrák, ilyen-olyan szexuális orientációk amiket elítélek. Erre szokták mondani hogy kulturrasszista vagyok. Szerintem nem, sokak szerint igen...

Szóval ez nem ilyen könnyen behatárolható dolog a véleményem szerint, ráadásul manapság sokan nincsenek is tisztában a rasszizmus valódi jelentésével, és itt fel lehetne még hozni jó pár hasonló fogalmat(antiszemitizmus, sátánizmus, és egyéb vallási megkülönboztetések...).