Én úgy vagyok vele, h részben sajnálom, mert az albérlet díja úgymond "csak" arra megy, h legyen hol laknom. Plusz bizonytalan, mert a legstabilabbnak tűnő helyzetben is eladhatják a fejem felől stb. Ugyanakkor valóban, egy független embernek (független alatt értem azt is, aki nincs olyan párkapcsolatban, h az összeköltözés szóba jönne) egyszerűen nincs értelme saját lakás vásárlásba belefogni: sem a hely nem biztosított, mert manapság nagyon benne van a pakliban, h bármikor más munkahely után nézzen az ember, más városban, másrészt még mindig olcsóbb kicsengetni egy albérletet (főleg lakótárssal), mint lakást törleszteni. Amikor viszont adott egy pár, akik már eljegyzésnél tartanak, netán házasság előtt állnak, komolyak a szándékaik, mindkettejüknek van munkahelye, akkor abban a pillanatban megváltoznak a dolgok. Onnantól már felmerül a kérdés egy saját lakás törlesztésébe belefogni. Mert azért mégsem akar az ember élete végéig bérelt lakásban lakni.
De az biztos, hogy soha ekkora piaca nem volt a lakásbérlésnek, mint manapság, és ez egyre csak nőni fog.