• HisF8
    Baromság. Nekem úgy 10 éve egy nyáron minden nap bedobtak pár rohadó almát a szobámba 1-2 héten keresztül, totál tönkrement a festés, meg széttört egy kerámia. Egy parkra néz az ablakom, ahol esténként gyakran volt egy 4-5 fős (teljesen normális) cigány csoport fiatalokból (14-16). Mindenki meg volt győződve, hogy ők dobolják be a kisszemű almákat, de én inkább figyeltem, és sikerült elkapnom a dobálókat. Három 10-12 éves fiú volt a mögöttünk lévő utcából, jól szituált szülők, jó tanulók... csak unatkoztak.

Kocsinkról is lelopták a dísztárcsát, az elkövetők falfehérek voltak.

Igazából egyetlen egyszer volt konfliktusom cigányokkal, és azt is sikerült verekedés nélkül lerendezni, pedig azok durva alakok voltak... Hozzátenném, hogy több cigány osztálytársam is volt általánosban, sőt az egyetemen is volt évfolyamtársaim között, de soha nem volt velük semmiféle "gond", kifejezetten jóban voltunk velük, és nem csak én, hanem a többiek is - igazából nem is volt ilyen megkülönböztetés, hogy mi nem-cigányok, ők cigányok. Persze nyilván ott az a pár hírhedt kerület, ahol nagyon másféle emberek laknak, ha ott jártam volna iskolába, akkor biztosan másféle tapasztalataim lennének, de azoknak a kerületeknek a nem-cigány lakossága sem tűnik valami bizalomgerjesztőnek...