Fbn Lx#104939
kérdés persze, hogy ha a szakomon volt 180 államis férőhely meg mondjuk 90 költséges, akkor az történik-e, hogy a költséges helyek egyszerűen megszűnnek, vagy összecsapják a kettőt, és lesz 270 államis?
egyébként az állam integritása és költségvetése szempontjából és a röghözkötést meg befejezetlen képzések visszafizetését jogosnak tartom, függetlenül egyes diákok egyéni érdekeitől egy közösség fennmaradás szempontjából nem mindig előnyös az, ha az egyén érdekeit tartja szem előtt - hogy a lehető legtöbb dologhoz ingyen jusson hozzá, és hozzásegíts a közösségből való kilépéséhez.
valamilyen szinten magam ellen beszélek, mert én is otthagytam egy szakot 3 fél év után, mert utáltam, a másodikat meg egy éven keresztül leszartam
De, akkor elkezdtem komolyan venni, megszerettem, és töretlenül csinálom. szeretnék érteni hozzá és valamit visszaadni belőle.
ezzel azt akarom mondani, hogy nem feltétlenül elvárható egy 18 évestől, hogy hibák és megcsúszások nélkül elsőre masszívan evezzen a szent célja felé, ami a társadalomi produktivitás.
ki tudja, egy adott megszorítás mennyi potenciális tehetséges kutatótól fosztja meg az országot, akik az első két egyetemi évükben lusta faszok voltak, és ha szakot akarnak váltani ahhoz nem kapják meg a szülői támogatást, mert 4 félévre már így is az 1 milliót vissza kell fizetni. így az embert reménytelennek és eladósodottnak nyilvánítják pont, mielőtt megérne.