• Cserpák Károly
    Pont erről, meg a holnapra várható havazásról jutott eszembe egy régi kis történetem, az első kocsimról, ez olyan 5-6 éve történt.
    December volt, havazás, jeges utak, és akkor hoztam el a kereskedésből a bmw-met.
    Úgy menőztem haveroknak, hogy jobb kezem a könyöklőn volt, és csak egy kézzel drifteltem a kanyarokba, aztán sikerült kicsit nagyobb sebességgel belemenni egy jeges kanyarba, és úgy nekicsaptam a padkának a hátulját, hogy az elejét is visszarántotta.
    A légzsák nem nyílt ki, de majdnem kifejeltem az oldalablakot, ami sokat elmond az ütközés erejéről...
    A hátuljába elment valami, mert úgy tudtam csak hazavezetni, hogy félig eltekertem jobbra a kormányt, úgy ment csak egyenesen...
    Nem is szóltunk egymáshoz visszaúton, otthon apám sem szólt, csak csóválta a fejét, és hozzáfűzte, hogy saját pénzből kell megjavíttatnom, ami természetesen nem volt..

Fél évig ott porosodott, az udvaron, minden reggel fájó szívvel sétáltam ki a buszmegállóba, mikor megpillantottam a kert végében szomorkodó autóm, amit nem vezethetek, mert tönkretettem, ráadásul úgy, hogy 24 órát sem volt nálam összesen.
    Végül olyan 250 ezerből megcsináltattam, aztáneladtam.