• Interstate 95
    "Nem véletlen jöttem el."

Nem egy politikai hangvételű topikban olvastam, nem egy politikai jellegű témakörben láttam hogy olyan emberek próbálnak meghatározó véleményt alkotni, akik már rég nem Magyarországon élnek. Kérdem én hogy ezek az emberek milyen alapon teszik ezt ? Ezek az emberek akik kimentek külföldre egy másik kultúra gyümölcsét élvezni, az itteni lét javításához mennyit tettek hozzá ? Érdekes hogy ezek a külföldön túlokosodott emberek azt hiszik hogy egy másik kultúrát megismerve nagyobb rálátást nyertek Magyarország hibáira, egy alapvető probléma van... hogy ti nem egy más kultúrát megismerni mentetek ki hanem a jólét reményében, így extrán élvezhettétek a globalizáció negatív hatásait ami gyökerestül kiölte belőletek a nemzeti érzelmeket / tudatot, azt a keveset is ami esetleg volt. Nem véletlen hogy ti mindannyian ugyan azt az észt osszátok, kiemelve hogy ti mennyire érzelemmentesek vagytok mekkora hányingerfaktorral, de azt az egyet elfelejtitek amit az egyik kolléga megemlített pár hozzászólással lejjebb: "amíg a francia elsősorban franciának, az angol elsősorban angolnak fogja érezni magát" olyan pedig nincs hogy eu állampolgár, még akkor sem ha ti mell verve ezt valljátok magatokról. Ebből az egészből csak annyit akartam kihozni, hogy nem vagyok biztos benne hogy egy magyar embert az ilyesféle korcs eszmefuttatás mára már érdekel, ha ti kimentetek akkor élvezzétek azt a másfajta gyümölcsöt szépen csendben, de az ittenihez max annyi közötök van mint lónak a szamárhoz, bármennyire is próbáljátok az ellenkezőjét bizonygatni.