persze azért írtam hogy kell lennie valamilyen fokú zenei ismeretnek ehhez, egyik kedvenc előadóm marcus miller aki pl. slappelve játszik a bassgitáron, imádom a technikáját.
a zeneszerzést is cáfolnám hogy csak úgy lehet komponálni hogy leül játszani valaki, mert sokan úgy ülnek oda hogy a fejükben már van valamilyen dallam és azt írják le hangjegyekkel, később pedig zenekar segítségével keltik életre (miles david egyik idézete a zenéjéről: I don't know where it comes from, it's just there and I don't question it.
vagy beethoven süketen hogy komponált? ugyanígy, a fejében volt már a zene mielőtt leírta őket.
szóval én pontosan erről a megkötésről beszélek, miért kellene lekorlátozni csak a gitárra vagy más ismert hangszerre/hangzására valakinek a belső dallamát amit dúdol/elképzel és hall belül? ez már csak az előadótól függ hogy pontosan hogyan is képzeli el a zenéjét.
te pl. gondolom olyan előadó lennél aki megszokott hangszereket használna, szóval ebből kifolyólag értelmetlen is ezt tovább húzni, ezis rohadt szubjektív dolog:)
ami valakinek ez már nem tartozik bele a zene halmazába, másnak itt kezdődik a saját zenéje, ezt el kell fogadni. én ugyanúgy szeretem az undeground, experimental előadókat, sőt őket tekintem igazi úttörőknek, mert valami újat akarnak a már meglévő stílusokból, de őket nem a médiában kell keresni.