Nos a vitaminokkal semmi baj, nyugodtan lehet őket megfelelő mértékben szedni. Melletet term. nem árt gyümölcsöt és zöldséget is enni megfelelő mennyiságben, így kerek az egész. Én szinte minden nap bőségesen belakmározok különböző gyümölcsökből, MÉGIS szedek vitaminokat. 1xűen a természetes bevitel nem elegendő, annyiféle fajta gyümölcsöt oylan mennyiségbn nem fogsz tudni fogyasztani, amit ne kéne vitaminokkal még kiegészíteni. Emellett term. kétpofára zabálom a fokhagymát, a vöröshagymát, paradicsomot, paprikát, kovászos uborkát, sárgarépát stb. :D
A multivitaminokkal már vigyázni kell, nem mindig megfelelő az arányuk és nem is mindenkinek alkalmasak (akárcsak az ásványvizek, mindegyik másnak és máshogy, ill. más mennyiségben jó), jobb ha magunk állítjuk össze a helyes adagokat mindenből külön-külön (testtömeg is számít és sok minden más is).
Én pl. egyfolytában meggy és ribizlilevet (igazándiból ez inkább must) vedelek (100%-os, szín gyümölcsből préselt, nem higított, tartósítószer és cukor stb. nélküli), mert erős gyulladáscsökkentő mindkettő (a meggylevet sportolóknak is adják nyugaton), illetve szedek mellé homoktövismagolajat is, hasonló okból.
De szedek Magne B6-ot is term., meg C vitamint.
Most, mivel kaptam ajándékba, nekiállok majd Béres cseppet és Svéd cseppet is szedni, nomeg szelént, fokhagymatablettát és máriatövist.