Csaba42#7
Aki "csak" 80-as IQ-val rendelkezik, annak még van annyi esze, hogy ne telefonáljon be. Arról már nem is beszélve, hogy az IQ-tesztek többsége a logikára épít. Nos, ahhoz, hogy én felhívjam a képernyőn látható számot, nem kell nagy logika, és ahhoz sem, hogy tudjam, nem éri meg. Ehhez a megállapításhoz elég egy adást megnézni (lásd az előző hsz-em). Nem az elbutulással van itt a baj, hanem azzal, hogy aki öreg (és falun lakott), az még a régi világban él, azaz megbízik másban (még mindig nem IQ-ról beszélünk!). És nehogy azt mond, hogy ez nem így van, mert tapasztalom: a városban élő mamám (apai ágon) nem bízik meg egykönnyen senkiben (pedig Alzheimer-kóros, szegény), míg a falun élőn (anyai ágon) igen. Ezért is van az, hogy szegénynek tartozik a köcsög szomszéd kb. 40.000 Ft-tal. Aki vakon bedől azon ócska trükköknek, amelyekről már ezer éve lerí, hogy csak átvágás az egész, az már megérdemli. Nem újkeletű ez a játékfajta, és több adón is nyomatják. Ezekből kifolyólag így ebben a formában egyáltalán nem igaz, amit írtál. Tudok is egy példát felhozni: nővérem egyik barátnője nem rendelkezik sok ésszel (már az elsőfokú egyenlet is gondot okoz neki, nem ismeri a negatív számokat - ezt most értsd úgy, hogy nem tud velük mit kezdeni -, a logikai feladványokról nem is beszélve), és mégsem telefonálgat be, mert tudja, hogy kamu és pénzpazarlás. Ehhez a megállapításhoz semmilyen előképzettség nem szükséges, ész meg pláne. Azt már meg sem említem, hogy egyszer néztem meg egy ilyen műsort (azon egyszerű oknál fogva, hogy egy jó műsor után nem volt kedvem lekapcsolni a TV-t), és egész fiatalos hanggal rendelkeztek a betelefonálók. Hogy lehet ez???
"Azt meg kedves Csaba42, hogy a mondatod nyelvtanilag is erősen sántit, már nem is ragozom...."
Nevetséges, de akkor, ha itt tartunk, elő a farmával, már ha tudsz (és végre előjössz a szokásos 'akkorsemmondommeg' hsz-ek mögül), és nem csak a szád jár. Tanuljak már én is valamit a nyelvtan-mestertől. ;)