• Csaba42
    Én akkor nem éreztem kényszert, hogy felhívjam a számot, sőt, inkább ideges lettem, amikor elkezdett a hölgyike kiabálni (tehát nem azért, mert én tudtam a választ és más nem - amúgy is abból indultam ki, hogy ha már én tudom a megfejtést, akkor valszeg más is tudja). Arról nem is beszélve, hogy az az utolsó 1 perc után még vagy negyedóráig ugyanaz a feladvány megy, mert "Adok még 5 percet a kedves nézőknek, mert ma 'vmi' van". Az a vmi meg lehet az, hogy süt a nap, vagy kedves a mittoménki, meg hasonlók.

"Ha érted a párhuzamot."
    Persze, hogy értem. Többek közt pont az idegesítően könnyű feladványok, az idegesítően ostoba válaszokat adó emberek, az idegesítően kevés nyeremény (és magas számla), valamint az idegesítően viselkedő műsorvezető miatt nem nézem többet.

"nincs sok csatorna"
    A legtöbb esetben a TV2 vagy az RTL Klub (vagy mindkettő) fogható (bár lehet, hogy tévedek, erre most nem merek megesküdni), és ugyebár azokon van ilyen műsor. Az M1-re nem merek megesküdni, nagyon ritkán szoktam nézni, ha éppen valami műsor megy. ;)

"Lehet sarkos példa [...]"
    Nem az, hogy sarkos a példád, hanem nem ugyanaz a két helyzet! A betörésnél én nem tehetek arról, hogy betörtek (nem én hívtam a rablókat, maguktól jöttek, és maguktól vitték el a pénzt), de arról már igen, hogy felhívok egy számot (én fogom a kagylót, és tárcsázok, én költöttem a pénzt a hívásra). Az első esetben nincs ott az én szándékom (kivéve persze a biztosítási csalásnál, de ez most nem ide tartozik :)), de az utóbbinál igen. A betörős példád ahhoz lenne hasonlatos, amikor egy "kis hack" után az én számlám kárára betelefonál valaki a világ túlsó végén, vagy maga a szomszéd. Az már épp olyan pech, mint a betörés.

Egyébként én is szemrebbenés nélkül betiltanám ezeket a műsorokat.