Taxy01#16
Su0my: Örülök, hogy sikerült jól megfogalmaznom a gondolataid. :)
A félreértéesek elekerülése végget megemlíteném, hogy az iPhone nem GPRS hanem EDGE technológiát használ, ami maximum 262 kbit, ami egy "sima" 3G telefon (nem HSDPA) 384 kbit-jéhez képes nem is olyan kevés, sőt véleményem szerint egy telefonos webböngészéshez bőven elég.
A "divathasználók" jelen vannak minden területen, nem csak az Apple termékeknél. Én is ismerek sok embert, akinek csak azért van HSDPA, sőt, wifi-s telefonja, mert az a trendi, jól néz ki, de soha még egy wap oldalt sem néznek meg rajta. Hogy ne menjek messzire a barátnőm is ilyen.
Jelenleg én is egy Nokia 3G telefont használok (6288), 3G-n Opera Minivel szoktam böngészni amit zseniálisnak tartok. Arra amire való teljesen jó. Nyilván nem kizárólagos használatra, de ha kell, mindig kéznél van.
Volt már több PDA-m, közel ülök a tűzhöz informatikus lévén de sokkal nehézkesebb a rendszer, mint az Apple megoldása. Ugyan ez igaz a desktop oprendszerekre is.
Mielőtt megismertem volna az OSX-et azt gondoltam, hogy egy összetett, sokat tudó rendszer törvényszerűen bonyolult és körülményes. Az Apple-nek sikerült mégis annyira egyszerűre megcsinálni, mint a bot. Alátettek egy jó vasat, és az eredmény magáért beszél.
Persze ebben benne van az is, hogy ez csak minősített vason fut, és korlátozottabban telepíthetőek rá alkalmazások. De gondoljatok bele abba, mit várunk a Win-től. A PC moduláris (az összeállítások száma gyakorlatilag végtelen), olyat raksz össze, amilyet akarsz. Ráteszel egy Win-t, majd a hardverek illesztőprogramjait, amit nem az MS készít. Ha ezzel megvagy, ráraksz még jópár 3rd party alkalmazást, majd elvárod, hogy ez maximális üzembiztonsággal fusson. Ez korlátozottan igaz a mobil eszközökre is. Egyértelmű, hogy nem lesz olyan, mint egy sokkal jobban behatárolható hardverre opzimalizált rendszer.
Az apple összeállította azt a konfigurációt, ami a felhasználók elég nagy részének megfelel, és egy kicsit meg is kötötte a kezüket a stabilitás megőrzése érdekében. Akinek ez nem tetszik az használhat mást. Ez nem jelenti azt, hogy ez az összeállítás nem jó, csak azt, hogy vannak felhasználók, akiknek ez nem elég.
Nekem elég lenne. :)